A Waberer’s International jelenleg 4500 darab teherautóból álló flottát üzemeltet Európa-szerte, ezzel az Európai Unió egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatójának számít. A napocskás logóval ellátott kamionok évente átlagosan 140 ezer kilométert tesznek meg, éppen ezért a cég kiemelt figyelmet fordít flottájának rendszeres fiatalítására.

A Waberer’s idén 300 darab Volvo FH nyerges vontatót rendelt, ebben a mennyiségben található az az ötezredik darab, amit Göteborgban vehetett át a logisztikai vállalat. A két cég hosszú távú együttműködése 1998-ban kezdődött a Volvo Trucks és a Hungarocamion, valamint a Volán Tefu között. A két vállalat 2002-ben olvadt össze és mintegy 1200 darabos flottával kezdte meg tevékenységét Waberer’s néven.

Átvette az ötezredik Volvo FH-t a Waberer’s 1

Tavaly a Volvo Trucks és a Waberer’s együttműködési megállapodást írt alá, mely lefedi a közúti szállítás, a fenntartható megoldások, a biztonság és az innováció területeit. Ennek keretében a svéd gyártó tavaly Magyarországon is tesztelhette önvezető teherautóit.

A Waberer’s-nél dolgozó Volvo FH-k 4×2-es hajtásképlettel, XL-fülkével és 460 lóerős motorokkal rendelkeznek.  A jubileumi jármű azonban 500 lóerős motort és különleges dekorációt kapott. A Volvo FH-t 1993-ban mutatta be a svéd gyártó, azóta több mint 400 ezer darabot gyártottak belőle.