Jól indult,  felemásan folytatódott a Kamion Európa-bajnokság szezonnyitója Kiss Norbinak. A Tankpool24 Mercedesével versenyző pilóta a harmadik legjobb időt autózta a superpole-ban, ami a harmadik rajtkockát jelentette a szombati első futamra.

A rajt után piros zászlóval megszakították a versenyt, mert a cseh Frantisek Vojtisek kamionja kigyulladt. A mentés és a takarítás után majdnem egy órával indult csak újra a verseny.  “A megismételt rajt már nem alakult olyan jól, René​​​​ Reinert oldalról nekem jött, közben Adam Lacko elment mindkettőnk mellett. Negyedik helyen értem célba, de Antonio Albacete 10 mp-es büntetést kapott előttem, így feljöttem a harmadik helyre, és felállhattam a dobogóra. Az eredményhirdetés közben megkezdték a mérést, és mire lejöttem a dobogóról, addigra már kizártak, mert 15 kilóval könnyebb volt a kamion a megengedettnél.” – tette hozzá Kiss Norbert kicsit csalódottan.

A kizárás miatt a második szombati futamon a 17. helyről indult és türelmesen kivárt a rajtnál. “Óvatosan indultam, sejtettem, hogy lesz balhé. Hármasával-négyesével estek ki előlem a versenykamionok, jól tudtam helyezkedni, előztem is párat, így a 17. helyről indulva az első kör végén már az ötödik voltam. Meg is tartottam a helyemet, nem jött mögöttem senki. Összességében elégedett vagyok, mert a harmadik hely jó, a tempónk megvan, a dobogó reális cél, de javulnunk kell, várom a vasárnapot.” – jegyezte meg a kétszeres Európa-bajnok.

Az első versenynap nem sikerült jól az Oxxo Hungary Truck Racing Team számára. Az első futamon a pályán található penalty markerek érintése miatt a csapatot két bokszutca áthajtással büntették, így végül a 12. helyen értek célba. A második futamon pedig egy ütközés következtében a helyszínen ragadt Ryan Smith versenykamionja. A járművet egész éjjel javították.

Ma 10.30-kor az időmérővel, majd 13.10-kor az első, 15.20-kor a a második futammal folytatódik a kamion Európa-bajnokság programja Misanóban.