Tizenkét gyakorló felhasználó – útjavítóktól kertészekig, hivatásos vadászoktól ingatlanosokig – ítéli oda minden évben a brit Professional Pickup and 4×4 magazin legjobb pickupoknak járó díjait. Nem egy kategóriában, hanem rögtön négyben, így attól függően értelmezheted az eredményeket, hogy mire van szükséged.

A Proli, a Proccos és a Profi 1

Az év legjobb ár-érték arányú pickupja – Fiat Fullback
Ez a díj eléggé piacfüggő, de azért megírjuk ezt is, legyen teljes a kép: kiváló 2,4-es motor, a legjobbnak megítélt összkerékhajtás, bőséges alapfelszereltség, minimális havi törlesztő (ez a piacfüggő elem, de a Fullback nálunk is kedvező áron kapható).

A Proli, a Proccos és a Profi 2

Az év legjobb vontató pickupja – Ford Ranger
A 470 newtonméter nyomatékú 3,2 literes motorral 3,5 tonnát tud vontatni a Ranger, plusz még 400 kilót elcipel a hátán.

A Proli, a Proccos és a Profi 3

Az év legjobb melós pickupja – Toyota Hilux
Semmi flanc, csillogás meg diszkó, csak a sár, a terhek és a gürizés. Aki nem kényeskedni akar, hanem dógozni, az válassza a Toyotát.

A Proli, a Proccos és a Profi 4

Az év legkényelmesebb pickupja – Volkswagen Amarok
A legjobb életmód pickupot a VW gyártja, kifinomult és komfortos, közúton és terepen egyaránt remekül teljesít a 3.0 V6 dízelmotorral.

A Proli, a Proccos és a Profi 5

Az Év Pickupja – Mercedes-Benz X-osztály
Ha még nem tudod, mire fogod használni, vagy mindenre szeretnéd használni, ha nem bánod, hogy 3,5 tonnát vontat, hogy hamarosan hathengeres motorral is kapható, és ha nem bánod, hogy háromágú csillag van az autód orrán… szóval jelenleg a szakértők szerint ez a létező legjobb kompromisszum mind közül.