Bár hivatalos fogyasztási adatok még nem állnak rendelkezésre, aligha árulunk el titkot, hogy a portfólió legtakarékosabb tagját készül megkapni a Ford F-150.

 

Az új, 3,0 literes, V6-os Power Stroke dízelmotor 250 lóerővel és 597 Nm nyomatékkal (1750/perctől) jár a vásárlók kedvében, az előzetes fogyasztási adatok szerint akár 7,8 literrel eljárhat 100 kilométeren, ami nagyon kedvező adat, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az autó 5170 kilót képes vontatni, hasznos teherbírása pedig 916 kg.

Hetven év után kap dízelmotort a legnépszerűbb Ford 2

 

Az F-150 családjának hatodik motorja a nagyobb F-szériás modellekben már 2011 óta megtalálható, 6,7 literes, V8-as dízel egység technológiáit alkalmazza, míg az anyaghasználat (blokk és forgattyútengely) pedig a 2. V6 EcoBoost benzinessel mutat rokonságot.

A motorhoz áthangolták a márka 10 fokozatú automata sebességváltóját, és start-stop funkciót is kap a hajtáslánc. Hátsó- és összkerékhajtással, dupla vagy nyújtott kabinos kivitelben, kétféle platómérettel áll rendelkezésre az új motor. A kiszállítás tavasszal kezdődik.

a videó a hirdetés után indul