Az Uljanovszki Autógyár (UAZ) Kazahsztánban fog összeszerelő üzemet létesíteni – minderről maga a gyártó adott ki hivatalos tájékoztatást. A közlemény szerint azonban mindjárt két gyáregységet húznak fel az oroszok. Az egyik a már létező AZIA AVTO bővítéseként jön létre Oskemenben, míg a másikat Szemejben építenék fel. A kazahsztáni gyártás 2018 második negyedévében indulhat meg.

A sorozatgyártás beindulását követően elsősorban UAZ Hunter SUV és Patriot modellek készülhetnek a kazahoknál, de várhatóan az UAZ könnyű teherbírású haszonjárműveit, valamint a Profi terepjárókat is gyártanának ott. Kazahsztán elsősorban adókedvezményekkel tudta odacsábítani az orosz gyártót.

Az UAZ várhatóan hitelkonstrukciókkal és roncsprémiummal kedveskedik majd a leendő ügyfeleknek. Az előzetes hírek szerint akár darabonkénti ezerdolláros,  vagyis átszámítva közel 250 ezer forintos értékű használtautó-beszámítás is lehetséges lesz új UAZ modellek vásárlása esetén.

Kazahsztán már most jelentős piacnak számít az UAZ számára, ugyanis évente 1-5000 darab járművet adnak el ott. Az oroszok számítása szerint a két új gyáregységgel évente mintegy 2500 darab járművet tudnak majd gyártani.