A Mercedes-Benz sportosító részlege ma is brutális gépeket alkot, a modellpaletta szinte minden tagja megkapja az AMG kezelését, vannak modellek, melyek több lépcsőben is. A haszongépjárművek azonban rendre kimaradnak ebből az átható tuningból.

Korábban is csupán egy példa volt arra, hogy az AMG dízel furgonhoz nyúlt volna, mégpedig az MB100-asból készítettek izmosabb buszt. A kétszínű fényezésből, a kerek fényszórókból és a határozott műanyag élekből, valamint a hátul pirossal összekötött lámpákból könnyen megmondható, hogy a ’80-as évek stílusában készült még az MB 100 AMG, de ettől csak bájosabb lett az egész.

Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 1
Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 2

Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG

Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG

Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 8
Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 9
Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 10
Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 11
Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 12
Fotó megosztása:

A 2,4 literes dízelmotorra turbófeltöltőt dobtak, így teljesítménye 100 lóerőre emelkedett, melyet 4400-as fordulatnál adott le, maximális nyomatéka pedig 2600-as fordulattól 193 Nm. Akadt még a katalógusban 3 literes motor is 120 lóerővel és 255 Nm-es nyomatékkal. Az átalakításon felbuzdulva a Brabus is elkészítette a maga bitang buszát, de arról még az AMG változatnál is kevesebb információ maradt fenn. Az MB 100-as leginkább azért különleges, mert dízelmotorhoz ugyan nyúltak azóta az AMG-nél, de ilyen jellegű átalakítást hasznongépjárművön azóta sem végeztek.

Ez az egyetlen dízel kisteherautó, amihez hozzányúlt az AMG 13