Nyakunkon a mindenszentek ünnepe, de egyre többen már az amerikai kultúrkörben ismertebb halloweent „ünneplik” ebben az időszakban. Sokszor meglepő motívumokkal.

Az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján zajlik, elsősorban az angolszász országokban tartják. Őse pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe, a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene, Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik. A kereszténység elterjedésével az őskeresztény szokásokat a pogány ünnepekhez igazították az ősi szokások betiltása helyett, így az egykori kelta halottkultuszhoz kapcsolódó téli napforduló időpontjában megtartott pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepévé vált mifelénk.

Magyarországon is egyre népszerűbb a mindenszentek és a halottak napját megelőző bulizós és játékos hangulatú halloween. A visszafogottabbak beérik egy töklámpással, mások beöltözős bulit tartanak, vagy a házukat díszítik fel. Nem maradhatnak ki persze az autók sem, amelyeket a halál, a szellemek, a vámpírok témakörhöz kapcsolódó elemekkel motívumokkal díszítenek ki, legyen az kisebb gép vagy egy kamion.
Összegyűjtöttünk pár alkotást, de csak azért, hogy a végén megmutassuk, hogy egy kamionos egyszerű, de megrázó installációval készül a halloweenre. Kattints!

Beteg halloweeni bábu egy kamionon 1Beteg halloweeni bábu egy kamionon 2

Beteg halloweeni bábu egy kamionon 3

Beteg halloweeni bábu egy kamionon 4

Beteg halloweeni bábu egy kamionon 5

 

És akkor lássuk:

Egy vámpírcsecsemő, vagy mi, ami tuti meglepetést okoz, amikor elhúzol a kamion mellett.