A napokban aláírt szerződés értelmében a Rába 2020-ig gyárthat hegesztett járműalkatrészeket a Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) bécsi leányvállalata számára, katonai célra szánt haszonjárművekhez. A megrendelések összértéke 4 év alatt elérheti a 10 millió eurót, míg csak az erre az évre tervezett és megrendelt mennyiség több mint 2,5 millió eurós értéket képvisel.

A két fél együttműködése 2015-ben indult, amikor a győri cég mintadarabokat készített a németek számára. Ezt követte végül a Rheinmetall megrendelése. Ez nem minden, ugyanis az RMMV a termékfejlesztésekhez kapcsolódó projektek során beszállítóként is számít a Rábára.

A Rába Jármű Kft. a most megkötött üzlettel – stratégiai céljaival összhangban – növeli piaci részesedését az európai fémszerkezeti piacon, melyhez megfelelő hátteret biztosítanak az elmúlt időszakban végrehajtott technológiakorszerűsítő és kapacitásnövelő beruházások.

Az RMMV többek között könnyű, közepes és nehéz teherbírású haszonjárművek, illetve harci járművek gyártásával foglalkozik. A 1500 alkalmazottal rendelkező cégcsoport székhelye Münchenben van, de a németországi Kassel mellett Bécsben is rendelkezik gyártókapacitással.