Új, extra kényelmes buszok állhatnak hamarosan forgalomba Dániában. A járművek a dán főváros, Koppenhága repülőtere és az északi részen fekvő Herlev település között fogják szállítani az utasokat. A 41 darab MAN Lion’s City GL A40-es típusú buszokból álló flotta BRT-rendszerben, azaz a forgalomtól elzárt területen, külön sávban fog közlekedni.

Ennek köszönhetően a menetrendben megbízható indulási és érkezési időpontok adhatók meg, így a repülőtérre tartó utasoknak nem kell a dugók miatt jelentkező késésekért aggódniuk. A kék-sárga fényezésű csuklós buszokat úgy tervezték, hogy  a hagyományosnál nagyobb komfortot nyújtsanak az utasok számára.

Az autóbuszok utasterében fedélzeti kamerák is vannak.

Az autóbuszok utasterében fedélzeti kamerák is vannak.

A 18,75 méter hosszú autóbuszokon öt széles utasajtó biztosítja a kényelmes le- és felszállást. Összesen 150 utas befogadására alkalmasak, ennek köszönhetően harmadannyival több ember szállítására képesek egy mezei csuklós buszhoz képest. Ezen a vonalon – nem mellesleg – évente 20 millió, naponta pedig 75 ezer ember utazik, éppen ezért rendkívül fontos a nagy befogadóképesség.

Az járművek belső terében vastag háttámlával és ülőrésszel ellátott kényelmes ülések állnak rendelkezésre, a megfelelő megvilágítás érdekében pedig spotlámpákkal tűzdelték tele az autóbuszok plafonját.

Az új szerzemények környezetbarátak lesznek, hiszen mindegyik autóbuszban 310 lóerős (228 kW) CNG-motorok fognak dolgozni, melyeket várhatóan biogázzal üzemeltetnek. Ennek köszönhetően a járművek károsanyag-kibocsátása szinte zéró közeli lehet.