Egy hónappal azután, hogy elindult a piaci értékesítése, elkészült az első MAN TGE furgon Lengyelországban. A Crafter alapjaira készülő jármű VIN-száma az 1-es lett. Az első, sorozatgyártásban készülő TGE egy ezüstszínű, rövid tengelytávval és magasított tetővel rendelkező változat volt. Orrán ott virított az MAN jellegzetes, oroszlánt ábrázoló logója.

A furgont ünnepélyes keretek között adták át a Volkswagen wrześniai gyárában, ahol tavaly nézhettük meg, ahogy elindul a Crafterek gyártása. Az első MAN TGE hat méter hosszú, raktere 10,7 köbméteres. A járműben 1968 köbcentiméteres, 140 lóerős (103 kW) dízel erőforrás dolgozik. A modell a várakozásokkal ellentétben nem magánvásárlóhoz kerül, hanem  az MAN müncheni gyárában áll majd forgalomba.

 MAN20170406LI105_width_740

A TGE piaci bevezetése hatalmas mérföldkő a főként buszok és teherautók gyártásával foglalkozó német MAN számára, hiszen a cég eddig nem volt jelent a 3,5 tonna alatti haszonjárművek szegmensében. A konszern úgy számol, hogy legalább 20 ezer darabot fognak belőle értékesíteni évente.

A furgon piaci bevezetése Németországban, Ausztriában, Svájcban és Hollandiában kezdődött el, hazánkba és Európa többi országába csak ősszel juthatnak el az első példányok.