Igen hosszas várakozás előzte meg a szerelvény érkezését a vasúti átkelőhelynél. Aztán olyat láttam amitől földbe gyökerezett a lábam-írta az alábbi videó mellé a Levadászva Facebook oldal:

a videó a hirdetés után indul

„.. egy átalakított személykabinból készült permetező, és maga után húzza a méregtartályát! Félelmetes látvány! Ma délelőtt láttam a tokaji úti piac mögötti átkelőhelyen. Ahogy elhaladt, “méregzöld” folyadék maradt a nyomában” – írta a szerző.

Megkérdeztük a MÁV-ot, mit is látunk a videón? A válasz pedig nem Chemtrail, hanem gyomirtás.

„Ez önmagában nem különleges esemény, de ennek köszönhetően a gyomnövények nem szaporodnak el és később kiszáradva nem nyújtanak alapot „avartűz” kialakulásához, ami fennakadást okozhat a vasúti- és a közúti közlekedésben is. Ezen felül – a rendszeres kaszálások mellett – a rálátási háromszög biztosításában is van szerepe, hiszen a magasra nőt gyom az autóvezetőket zavarhatná abban, hogy meggyőződjenek az áthaladás biztonságáról, kiváltképp az andráskeresztes útátjárók esetében.”

Az alábbi videóban részletesen megismerkedhetsz a vasúti gyomirtás modern módjával, ami nem egyezik meg a fenti videón is látható, a MÁV által is használttal. Ezt technológiát jelenleg nem használják hazánkban, a videón látható megoldást jelenleg Belgiumban, Norvégiában, Svédországban, Dániában alkalmazzák. Például a közúton közlekedők védelme érdekében egy olyan útátjáró felismerő rendszert is alkalmaz , amely útátjárók előtt automatikusan kikapcsolja a permetezést, az útátjáró vége után pedig visszakapcsolja, amennyiben gyomosodást észlel a rendszer.