Hétfő óta Győrben közlekedik egy Credo Econell 13 CiTY autóbusz. A járművet gyártó Kravtex-Kühne Csoport az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel közös programban az utasoktól is vár visszajelzést a járműről.

A Credo Econell 13 CiTY a hagyományos szóló buszokhoz képest 1,5 méterrel növelt hosszúságú, 13 méteres busz, 38 ülés található benne, de összesen 115 fő szállítására alkalmas. A vállalat szerint nemcsak a szóló buszt használó viszonylatokon lehet alkalmas, de a legalacsonyabb kihasználtságú csuklós autóbuszoknak is alternatívája lehet a vidéki településeken és Budapesten egyaránt, hiszen ülésszáma nagyobb azokénál.

Állításuk szerint a könnyűszerkezetű vázra épülő jármű alacsony tömegéből adódóan az egy utasra vetített üzemanyag-felhasználása sokkal alacsonyabb versenytársainál.

Élesben tesztelik az új magyar buszt 1
Élesben tesztelik az új magyar buszt 2

Élesben tesztelik az új magyar buszt

Élesben tesztelik az új magyar buszt

Élesben tesztelik az új magyar buszt 8
Élesben tesztelik az új magyar buszt 9
Élesben tesztelik az új magyar buszt 10
Élesben tesztelik az új magyar buszt 11
Élesben tesztelik az új magyar buszt 12
Fotó megosztása:

Motorja 6,7 literes dízel, amely megfelel az Euro 6-os emissziós normáknak. Teljesítménye 285 lóerős, maximális nyomatéka 1000 newtonméter. Automata váltóját a ZF, futóművét a Rába szállítja. Blokkolásgátlóval, kipörgésgátlóval és menetstabilizálóval és tolatókamerával is ellátták, az utasok kényelmét légkondicionáló fokozza.

A mosonmagyaróvári-győri gyártó bízik benne, hogy a tesztelés ráirányítja a figyelmet az utaskomfort növelésének és a gazdaságossági szempontok érvényesülésének fontosságára, mivel Győrben elöregedett a buszpark és 2017-ben stratégiai döntés várható a megújításáról.