A repülők, a vasút és a helyi közlekedés után a Flixbus járatai is bekerültek a Google tranzitszolgáltatásai közé. Ennek köszönhetően mától napi 120 000 járat lesz elérhető minden egyes felhasználó számára világszerte. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb adatminőséget biztosítsák, a FlixBus összefogott a holland OpenGeóval, hogy kifejlessze a legkorszerűbb GTFS-menetrendet. Ennek adatai nyilvánosan elérhetők, így az autóbusz-állomásokon is valós idejű indulási és érkezési időpontok adhatók meg.
A Google Maps-be integrált menetrend megtekintéséhez az utazónak ki kell választania először a célállomását, majd be kell jelölnie a “tömegközlekedés” lehetőséget és a használni kívánt közlekedési eszközt. Az „autóbusz” kiválasztásakor megjelennek a FlixBus járatai. A Google ezt követően felkínálja a jegyvásárlási lehetőségeket.

A Flixbus nem egy hagyományos fapados busztársaság, így elsősorban az internetes jegyrendeléssel, a repülőkön jellemző kiszolgálással, valamint az alacsony árakkal kíván kitűnni a piacon. A  cég nem saját flottákat üzemeltet, hanem partnerekkel dolgozik, idehaza például az állami Volánbusz, illetve az osztrák érdekeltségű Blaguss kapacitásának értékesítésével foglalkozik.

A Flixbus egész Európára szeretné kiterjeszteni hálózatát. Nemrégiben a mobilitásszolgáltató hazai, skandináv hálózat beindítását jelentette be, valamint további bővítéseket a kelet-közép-európai országokba vonatkozóan.