A cseh teherautó-gyártó teljesen megújította a katonai változatokhoz elérhető fülkéket. A fejlesztésnek köszönhetően az új kabinok már a legújabb NATO-szabványoknak is megfelelnek. Ezek azonban nem teljesen új fülkék, ugyanis a Tatra a 2014-ben  bemutatott változatokat szabta át a legújabb igényeknek megfelelően.

A kínálatban klasszikus elrendezésű két-, illetve négyajtós kabinok kaptak helyet. Előbbi 1+2, míg utóbbi 1+4 fő utazására alkalmas. Mindkét variáns ugyanazokból a panelekből épül fel, ennek megfelelően golyóálló páncéljuk is megegyezik. A megerősített védelem ellenére valamelyest sikerült csökkenteni a fülkék súlyán a könnyűszerkezetes kialakításnak köszönhetően. Ráadásul nemcsak a kabin oldalai, hanem a padlózata is golyóálló borítást kapott.

tatra_pancerova_kabina_force_08

A legújabb fejlesztésű páncélozott Tatra katonai teherautók legnagyobb vásárlójának egyelőre a cseh, valamint a szlovák hadsereg számít. Szlovákia emellett rendszeresen vásárol a Tatrától speciális tűzoltóautókat is, melyekre a hegyvidéki, nehéz terepen történő munkavégzés során van szükség. A megújult fülkével készülő Tatra teherautók nyár elején mutatkoznak be egy brünni katonai szakkiállításon.