Korábban 2013-ban is felmerült a fővárosi Combinók bekamerázásának lehetősége, azonban csak 2016 elején állhatott forgalomba az első két olyan szerelvény, melyet FUTÁR-ral és utastéri felvételrögzítő eszközökkel szereltek fel.

A BKV most olyan közbeszerzést írt ki, mely nemcsak a fenti eszközök beszereléséről, hanem a wifihez szükséges készülékek telepítéséről is szól. A fővárosi közlekedési vállalat komplex módon szeretné 21. századi eszközökkel felszerelni a Demszky-éra alatt vásárolt, közel 55 méter hosszú szerelvényeket.

A február végén kiírt tender egészen pontosan 35 szerelvényre vonatkozik a negyvenből. A FUTÁR, a kamerarendszer és a wifi telepítése mellett a tendergyőztesnek vállalnia kell a kapcsolódó szoftverfejlesztési és rendszerintegrációs feladatok elvégzését is.

A beérkezett ajánlatokat április elején bontják fel, ezt követően kerülhet sor a szerződés megkötésére. A dokumentum aláírásától fogva pedig minimum 5, illetve maximum 8 hónapja lesz a nyertes ajánlattevőnek a Combinók felszerelésére.