A jövőben biztonságosabb utak várnak a brazíliai Minas Gerais államban élő gyerekekre, a helyi kormányzat ugyanis olyan – szám szerint 628 darabot – off-road Iveco buszokat vásárolt, melyeket megerősített védelemmel láttak el. Persze, mindez nem csökkenti a szülők aggodalmát, a járművek ugyanakkor a legfrissebb fejlesztésekkel próbálják védeni a gyermekeket a balesetektől.

Az Iveco ORE 2 iskolabuszokat úgy tervezték meg, hogy városi és a nehezen járható vidéki környezetben is elboldoguljanak. Ennek érdekében megerősített karosszériával és emelt felfüggesztéssel látták el őket. A járművek “orrában” kapott helyet az Iveco 206 lóerős Tector motorja. A hajtásláncba pedig még differenciálzárat is beépítettek, ennek köszönhetően a kerekek még a legnehezebb szituációkban sem pörögnek ki.

Az iskolabuszokon 48 ülőhely található, ami kiemelkedőnek számít Brazíliában. A járművek utastere mégsem zsúfolt, hiszen még egy kerekes székesek számára fenntartott peron is található a fedélzetükön. A buszokon vészkijárat is van, mely a szabványoknak megfelelően a hátfalon kapott helyet. A nagyobb biztonság érdekében a kétszárnyú oldalajtót ütközésvédelemmel látták el. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az ajtót mélyebben építették be a karosszériába, illetve a “keret” jelentős megerősítést kapott.

Az Iveco mindössze 2014 óta van jelen a brazil piacon, ennek ellenére már több mint 1600 iskolabuszt értékesített a dél-amerikai országban.