Ugyan nem rég kezdődött az új Crafter gyártása, nem sokat kellett várni az első lakóautós változatra, mely egyfajta tisztelgés a VW hagyományai előtt. A Saint&Sinner dizájn stúdió és a lakókocsik gyártásával foglalkozó Knaus olyan lakóautót készített a Crafterből, mely a retró irányzatot kombinálja a 21. századi megoldásokkal. A lakóautót ráadásul a cég magyarországi telephelyén készítették és kivitelezésében magyar szakemberek is részt vettek.

A komfortos Crafter kéttónusú, piros-fehér fényezése lényegében a T1-es előtti főhajtásnak tekinthető. Ez a színkombináció az utastérben is visszaköszön. A fedélzeten franciaágy, étkező, WC, valamint egy kisebb konyha kapott helyet.

knaus-vw-saint-sinner-camper-1

Az étkezőben alapesetben két szék található, ugyanakkor az első két ülés hátrafordíthatóságának köszönhetően négy főssé bővíthető. A középre helyezett asztal mérete ráadásul megnövelhető, így az anyós ülésen helyet foglalónak sem kell a tenyeréből ennie.

knaus-vw-saint-sinner-camper-3

knaus-vw-saint-sinner-camper-8

A Crafter belsejében lévő konyhában főzőlap, mosogató, valamint egy 90 literes hűtő is megtalálható. A hátsó traktusban kapott helyet a mosdóval ellátott WC, illetve a hálófülke is, melybe 1,44 méter széles, kétszemélyes ágyat építettek be. A maximális nyugalom érdekében ezen a részen a gyárinál jóval kisebb oldalablakokat alkalmaztak.

Ez a lakóautó egyelőre még nem szériatermék, azonban biztosak lehetünk abban, hogy hallunk még felőle, hiszen a német piacon van kereslet az ilyen jellegű lakóautókra.