A német MAN marketingesei furfangos ötlettel álltak elő. Bár hivatalosan csak 2017 áprilisában indul meg a Crafter ikertestvérének, az MAN TGE értékesítése, aki nagyon akarja, az akár már ma is a fára akaszthatja a vadonatúj modellt. Sőt, akinek nagyon a szívéhez nőtt a furgon, akár végtelen számú változatot is készíthet belőle, hogy még a szomszéd karácsonyfájára is jusson.

A müncheni székhelyű busz- és teherautó gyártó cég olyan színes PDF sablont készített, melyből néhány mozdulattal pofás kis furgon varázsolható. A dísz innen tölthető le. A mintát először ollóval körbe kell vágni, majd a megfelelő pontokon össze kell ragasztani. A németek szaggatott vonalakkal jelölték, hol kell behajtani a papírt, de egyébként eléggé adja magát. Összeragasztás előtt ne felejtsük el két apró bevágást megejteni a „jármű tetején”, a jelölt helyeken, itt tudjuk ugyanis majd befűzni a cérnát, amivel fel lehet függeszteni a fenyőfára.

Ragasztásnál figyeljünk arra, hogy azért ne nyomjuk össze a papírfurgont, mert így könnyen deformálhatjuk kategóriagyőztes légellenállási együtthatóját (0,33 cd). Persze, ha erősebb papírra nyomtattuk ki a mintát, akkor akár a gyengébb kézügyességgel rendelkezőknek is jobbak lehetnek az esélyeik. Ha nem sikerül jól az első, akkor se csüggedjünk, a prototípusnál elfordulhatnak gyermekbetegségek.