Alig telt egy hét az új Crafter bemutatása óta, mégis napvilágot látott egy, a VW megújult áruszállítóját érintő fontos bejelentés. A németek a jelenleg is zajló hannover IAA kiállításon világgá kürtölték, hogy a jövőben elektromos hajtással is megrendelhető lesz a Crafter. Ez azért bátor húzás, főleg, ha azt vesszük, hogy a gyártó eddig csak dízelmotorokkal tette elérhetővé a Transporter nagytesóját.

A nullemissziós Crafter hajtásáról 134 lóerős (100 kW), 290 Nm-es forgatónyomatékkal rendelkező elektromotor fog gondoskodni, mellyel legfeljebb 80 kilométer/órás maximális sebességre lesz képes. Várható teherbírása ugyanakkor nem lesz nagyobb 1700 kilogrammnál.

Az elektromos Crafter hatótávja 209 kilométer körül alakul, és gyorstöltővel 45 perc alatt tölthetőek fel akkumulátorai 80 százalékosra. A cég tájékoztatása szerint a modell sorozatgyártásra kész, ugyanakkor az IAA-n bemutatott változat még kissé koncepcióautós benyomást keltett.  

Az első elektromos Craftereket 2017-ben szállíthatják ki a vásárlók számára. Ha hinni lehet a VW bejelentésének, akkor az azt jelenti, hogy jócskán rávernek egyik legnagyobb vetélytársukra, a Mercedesre, mely még csak tervezgeti az elektromos Sprinter sorozatgyártását.