Csendes, környezetbarát autóbuszok szállítják majd az utasokat a hannoveri IAA haszonjárműexpón. A Mercedes-Benz ugyanis egy Euro 6-os motorral szerelt Citarót, valamint egy üzemanyagcellás FuelCELL Hybrid Citarót biztosít a látogatók közlekedésére.

A Mercedes nem véletlenül a Citaróból készítette el az alternatív hajtású változatokat, ez a modell ugyanis az egyik legsikeresebb alacsony padlós városi autóbusznak számít Európában. A gázhajtású változatot nemrég a budapesti utazóközönség is kipróbálta. A jármű nem elhanyagolható módon 4-5 decibellel csendesebb és tisztább üzemet biztosít, mint a Citaro dízelmotoros változata.

Az üzemanyagcellás Citaro  pedig a hidrogén felhasználásával állítja elő magának az elektromos hajtáslánc működtetéséhez szükséges áramot. A jármű kipufogóján végeredményben vízgőz távozik, így nem bocsát ki az üvegházhatást fokozó káros anyagokat.

A járművek a Mercedes saját kísérleti flottájához tartoznak, azonban rendre kölcsönadják őket különféle vállalatoknak. Az üzemanyagcellás Citaro például évek óta Hannoverben van forgalomban, de a hírek szerint a gázüzemű változat is a német városban fog utasokat szállítani a közeljövőben. Az autóbuszok töltéséről a helyszínen fognak gondoskodni. Utóbbi esetében például egy mobil hidrogén töltőállomást kell majd felállítani.