Augusztus 23-án a Scania megkezdi új modellgenerációjának bevezetését, mely elsőként a hosszútávú fuvarozásra szánt járművek szegmensét érinti. A svéd gyártó így szeretné ünnepelni 125 éves fennállását. Az új modellkínálat bevezetésével nem kell elbúcsúzni a korábbi szériától sem, ugyanis a Scania egy darabig egy időben fogja értékesíteni az új és a régi modelleket.

Az értékesítési és szervizhálózat, valamint az európai gyártás előkészítésének utolsó fázisába érkeztünk. Jelen pillanatban azonban nem tudunk több információval szolgálni. Meggyőződésem, hogy miután lerántjuk a leplet új termékünkről, az iparágon belül mindenki erről fog beszélni“ – mondta Christian Levin, a Scania értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.

Ismerve a Scania eddigi fejlesztéseit, az új modellek tekintetében leginkább formai változásokra lehet számítani, hiszen a svéd gyártó idő előtt bevezette az Euro 6-os erőforrásokat. Emellett a svédek várhatóan jóval több kompozit anyagot fognak felhasználni a nyergesvontatók építése során. Az biztos, hogy a fenti kép egyelőre csak illusztráció, egyelőre nem tudni, hogyan fog kinézni az új jármű-generáció.