A Rába öt évre szóló megállapodást írt alá a japán Sojitz Corporationnal. Ez az együttműködés lényegében csak megerősítése a korábbi export tevékenységnek, a győri cég ugyanis egy ideje már futómű modulokkal és egyéb főegységekkel látja el a japán piacot.

A megállapodásnak köszönhetően a Rába futóműveket szállíthat több ezer, jellemzően áruszállításra tervezett, közepes teherbírású teherautóhoz és speciális alacsonypadlós buszhoz. Mindkét termékcsaládot a Rába fejlesztette és alakította a japán piac igényeinek megfelelően.

A győri székhelyű magyar vállalatot megbízható és hosszú távú üzleti partnerként tartják számon a szigetországban, hiszen immáron 20 éve látja el a japán piacot saját fejlesztésű futóműveivel. A most tető alá hozott megállapodás a felek hosszú távú elkötelezettségét bizonyítja piaci jelenlétük fenntartására és új üzletfejlesztések megvalósítására Japánban.

A japán piac által is elismert, sikeres együttműködés fontos stratégiai megerősítése a Rába hosszú távú elkötelezettségének, amelynek célja, hogy a vállalat a legkorszerűbb standard és saját fejlesztésű futómű-megoldásokkal lássa el a világ élvonalbeli járműgyártóit, a tervezéstől egészen a termékek beépítéséig.