Bár márciusban már lencse végre kapták az álcával próbázó Craftert, a Volkswagen egyelőre csak látványterveket osztott meg a következő generációs modelljről. Ezek alapján elmondható, hogy az új Crafter szervesen illeszkedik a VW jelenlegi haszonjármű palettájába, hiszen gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt Transporter, de azért Caddy-vel is felfedezhetők hasonlóságok.

volkswagen-crafter-renderings (1)

A gyártó elsőként a kisbuszos változatról közölt képeket, kétségtelen, hogy ez rendelkezik a legharmonikusabb vonalakkal, azonban panel furgonként elképzelhető, hogy nem kifejezetten emelkedik ki megjelenésével majd a kínálatból. Persze várjuk ki a végét, vagy legalább is bírjuk ki szeptemberig, akkor ugyanis a hannoveri IAA haszonjármű kiállításon, végre a nagyérdemű is megnézheti, hogyan sikerült a Mercedes – Volkswagen válás.

volkswagen-crafter-renderings (2)

A Craftert eddig ugyanis a Mercedes-Benz készítette bérmunkában, ennek (is) köszönhető, hogy az gyakorlatilag szerkezetazonos a Sprinterrel. Az új Crafter lengyel barátainknál, Wrzesniábam készül majd.  Remélhetőleg az új Crafter mentőautóként is jobban bírja, a jelenlegi változatok ugyanis a Sprinter mögött a második legnagyobb “ivók” az üzemanyag-felhasználás tekintetében.