A Volvo Trucks legújabb kisfilmjében 18 tonnás Volvo FMX teherautót adtak egy négyéves kislány kezébe. Szó sincs persze arról, hogy a gyermek saját maga ülhetett volna a több tízmillió forintot érő dömper kormánya mögé. A kislány egy távirányító szerkezetet kapott kis kacsójába, mellyel egy magaslesről vezethette végig a teherautót egy építési területen.

Valódi erőpróbának kívántuk kitenni a teherautót, hiszen csak így tudjuk megmutatni, mire képes valójában. Melyik tesztpilóta lenne vakmerőbb egy kiszámíthatatlan négyévesnél?” – tette fel a kérdést a videó kapcsán Ricard Fritz, a Volvo Trucks alelnöke. A videóban többek között azt is megtekinthetjük, hogyan éli túl a teherautó a 360 fokos borulást, de a legjobb jelenet az, amikor a dömper áthajt egy kisebb házon.

Az 540 lóerős motorral szerelt FMX látszólag jól bírta a kiképzést, ugyanis mindössze a szélvédő és néhány burkolóelem tört ripityára a hempergés után. Ez nagy mértékben köszönhető az automatikus kipörgésgátló rendszernek, az automatikus összkerékhajtásnak, a fülkén található masszív oldalsó sarkoknak, valamint a nagy szilárdságú acélból készült lökhárítóknak.

A spéci technikai megoldások ellenére azért a kicsi Sophie rendesen kitett magáért. Az tuti, hogyha megmutatod ezt a videót a gyereknek, követelni fogja, hogy ezt kapja karácsonyra.