Különleges, tankerek vontatásához kialakított a T-szériás nyergesvontatót mutatott be a francia Renault Trucks. A modell több tekintetben eltér az International Truck of the Year 2015 díjjal kitüntetett szériakivitelhez képest, emellett sok hasznos extra felszerelés megtalálható benne. A gyártó jelentős súlycsökkentést hajtott végre a járművön, ennek köszönhetően több üzemanyagot képes szállítani.

A fogyókúrát elsősorban az alumínium használatával érték el, hiszen többek között ebből az anyagból készültek a felnik, valamint a lég- és üzemanyagtartályok. A súlycsökkentésből nem maradtak ki az oldalajtók sem. A könnyebb anyagok alkalmazásával a T-modell 270 kilogrammal lett könnyebb.

Mivel a tankerek a legtöbbször veszélyes, gyúlékony anyagokat szállítanak, ezért kifejezetten fontos odafigyelni a biztonságra. Éppen ezért a Renault ehhez a változathoz a szériafelszereltség részeként kínálja a gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszert (TPMS), valamint a távolságtartó tempomatot (ACC), a kanyarfényt, az automata világításkapcsolót, a xenon fényszórókat és a lámpamosókat is. Ugyancsak a biztonságot szolgálja, hogy a jármű egyetlen mozdulattal aktiválható, fedélzetén pedig egy narancs fényű jelzőfáklya is helyet kapott.

A Renault Trucks tájékoztatása szerint a tanker megkapta a veszélyes anyagokra vonatkozó, európai ADR-minősítést is. Ehhez kipufogórendszerét extra burkolattal kellett ellátni.