Az új modellel a cég teljesen lefedheti a haszonjárművek terén a 3-44 tonna közötti kategóriát. Meglepő módon erről nem az MAN hazai képviselete, hanem a Volkswagen Haszonjárművek adott hírt. Igaz, hogy a wolfsburgi cég többségi tulajdonában van az MAN, de azt senki nem gondolta volna, hogy ennyire elvész a kizárólag haszonjárműveket gyártó vállalat függetlensége.

A Volkswagen tájékoztatása szerint a TGE már teljes mértékben VW-fejlesztés, és lényegében a TGL kistestvére. A kisárusszállítóra ugyanakkor még sokat kell várni, ugyanis 2016-ban az IAA 2016 kiállításon debütál majd és csak 2017-től lesz elérhető. Egy dolgot azonban már most is lehet tudni: a TGE a Volkswagen Crafter alapjaira épül és ebből kifolyólag a cég sajátmárkás kisárusszállítójával együtt, a lengyelországi Wrześniában újonnan épített gyárban készülhet.

Az MAN a közepes és a nehéz teherbírású modelljeihez hasonlóan az új kistestvérhez is minden karbantartási szolgáltatás elérhető lesz. A TGE várhatóan nemcsak klasszikus zárt, hanem kommunális feladatokra alkalmas, valamint tűzoltójárművek számára kialakított felépítménnyel is meg lehet vásárolni.

A VW a járműről egyelőre nem tett közzé látványtervet, de van egy olyan tippünk, hogy hasonlítani fog a fenti képen látható következő generációs Crafterre.