Rajt-cél győzelmet aratott Kiss Norbi a Jaramában, a Kamion Európa-bajnokság spanyol hétvégéjének, szombati első futamán. Antonio Albacete és Jochen Hahn állhattak még a dobogóra. Ez a siker azt jelenti, hogy 2014 után idén ismét a 30 éves szombathelyi versenyző az Európa-bajnok.

Nem is nagyon volt ez kérdéses idén, hiszen a magyar pilóta uralta a 10 helyszínen zajló sorozatot, míg tavaly kilenc futamot nyert meg, idén eddig 18-szor állhatott a dobogó legtetejére. (Ebben sorozatban minden hétvégén 4 futam van)

Norbi tartja a rekordot az egy szezonban megnyert versenyek számával és minden újabb győzelemmel magasabbra kerül a léc. Még hátra van három verseny Jaramában és négy Le Mans-ban, így tovább gyarapodhat győzelmeinek száma.

A magyar alakulat ugyanakkor még nem dőlhet hátra, hiszen a csapatbajnokság még nyitott és természetesen ott is szeretnének az élen végezni, hogy azt az Európa-bajnoki címet is begyűjtsék. Ebben segít, hogy Norbi a második futamon is dobogóra állt, ott a fordított rajtsorrend nyomán a nyolcadik helyről a harmadikra jött előre.

Gratulálunk!