A BKV tervei szerint a végleges használatbavételi engedélyek kiadásáig már biztosan járműfelügyelő nélkül közlekedhetnek a szerelvények. Budapest új metróvonalán annak megnyitása, 2014 márciusa óta zajlik próbaüzem, melynek keretében folyamatosak a tesztek annak érdekében, hogy a vonal a végleges használatbavételi engedélyt az év végéig megszerezze.

A szerelvények eddig is teljesen automata üzemmódban közlekedtek, de mostanáig voltak járműfelügyelők a vonatokon azért, hogy probléma esetén beavatkozzanak. Az elkövetkezendő időszakban ugyanakkor lesznek még olyan tesztek, melyeket utasforgalom nélkül kell elvégezniük a szakembereknek.

Önmagát vezető metróban roboghatunk 2 Így szeptember 27-én, október 4-én és október 11-én, azaz három egymást követő hétvégén üzemkezdettől délelőtt 10 óráig a forgalmat pótlóbuszok biztosítják majd. Tekintettel azonban arra, hogy nem történt biztonságkritikus hiba, a járműfelügyelők mostantól az állomások forgalmi ügyeletén teljesítenek szolgálatot. Ők szükség esetén onnan avatkoznak be.