A felhívás a 2014. 27. hete és a 2015. 26. hete között gyártott Conti Hybrid LS3 típusú, 205/75R17.5 méretű teherabroncsokra vonatkozik. Ezen gumiabroncsok nagyobb részét közvetlenül a haszonjárművek gyártóinak, kisebb hányadát pedig viszonteladóknál értékesítette a Continental.

A német gyártó azért döntött így, mert egyes vásárlói visszajelzések alapján kivételes esetekben hirtelen nyomásvesztés lépett fel néhány, használtba még nem vett gumiabroncsnál. A Continental ezért a potenciális veszélyek minimalizálása érdekében az érintett gumiabroncsok cseréje mellett döntött. Ugyanakkor balesetek, vagy személyi sérülések eddig nem jutottak a vállalat tudomására a program bejelentéséig. Az érintett, kormányzott tengelyre való gumiabroncsokat az oldalfalon található HW96 F7T9 2714-től 2615-ig terjedő DOT-sorozatszám alapján lehet a legkönnyebben azonosítani.

A Continental értesítette az illetékes nemzeti hatóságokat a csereprogram részleteiről, valamint felvette a kapcsolatot az érintett haszonjármű-gyártókkal és a viszonteladókkal a vásárlók minél hatékonyabb tájékoztatása érdekében. Az érintett gumiabroncsok tulajdonosait haladéktalanul értesítik és tájékoztatják a program részleteiről. A Continental magára vállalja a csereabroncsok gyártásának és felszerelésének költségeit.