Szinte már hozzászokhattunk, hogy a jeles évfordulókat limitált szériás kiadással ünneplik a haszonjárműgyártók. Az autóbuszgyártással foglalkozó cégeknél azonban ez nem túl gyakori, viszont a német vállalatok erre is figyelnek. Vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy van pénzük erre. Az MAN a Lion’s Coach EfficientLine névre keresztelt turistabuszából készített egy százdarabos, limitált szériás kiadást. A különleges változat lényegében egy olyan csomag, mely magában foglalja az optikai és a műszaki tuningot.

A külső megjelenést úgynevezett “Texas-szürke” metálfényezéssel, a belsőt pedig különleges, a márka logójában szereplő oroszlánt ábrázoló kárpitokkal dobták fel. A különleges kiadású járművet 440 lóerős, D26-os motorral szerelik, melyhez egy 12 sebességes, teljesen automatizált MAN TipMatic váltó csatlakozik. A csomag része továbbá a GPS-vezérlésű EfficientCruise tempomat, mely a rendszerben tárolt térképanyag alapján felismeri a jármű előtti útszakasz emelkedőit és lejtőit. Ezáltal az autóbusz képes automatikusan rendkívül előrelátó módon haladni, és az emelkedő előtt lendületet gyűjteni, majd az emelkedő végén mérsékelt sebességgel áthaladni a hegycsúcson.

Az MAN 100 éves buszrészlege előtt tisztelgő limitált szériás kiadást októberben állítják ki a Busworldön. A vásárlók pedig 2015 végéig csaphatnak le a limitált szériás példányokra. Az MAN Lion’s Coach turistabuszt 1996-ban mutatták be, a második generációs változatot pedig 2002-ben ismerhette meg a nagyközönség. A német gyártó törökországi gyárában készül modellje hazánkban sem ismeretlen, hiszen több Volán-társaság, így például a Volánbusz és a Kisalföld Volán flottájában is megtalálható.