Ez az 1953-ban gyártott Ford F100-as első ránézésre vesztésre áll a rozsdával folytatott csatában. Tulajdonosa úgy döntött, hogy vagány kis hobbi pick-upot varázsol belőle, azonban félúton elfogyott a szufla, és a hajtáslánc modernizációja után már nem maradt erő a karosszéria felfrissítésére. Ez persze semmit sem von le az F100-as értékéből, mely így is szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

Összkép szempontjából sokat számít, hogy a pick-up karosszériáját lejjebb ültették olyannyira, hogy egy vidéki farmer számára már használhatatlan lenne a jármű. A korábbi kerekeket könnyűfém felnikre cserélték, melyekre Yokohama papucsokat húztak. A korábbi motort egyszerűen kiszedték, helyére pedig egy 1999-es Ford Explorer szívét ültették. A motor cseréjekor a pick-up megkapta az Explorerből származó összkerékhajtást is. Az átépítés során az alváz szinte minden elemét újjáépítették és az alkatrészek jó része ugyancsak az Explorerből érkezett.

A múlt és a jelen különleges találkozása 1
A múlt és a jelen különleges találkozása 2

A múlt és a jelen különleges találkozása

A múlt és a jelen különleges találkozása

A múlt és a jelen különleges találkozása 5
A múlt és a jelen különleges találkozása 6
Fotó megosztása:
A múlt és a jelen különleges találkozása 7 Ennek megfelelően az F100-as tárcsafékeket, fogasléces kormányműből kialakított szervokormányt, továbbá új motorhűtést is kapott. Bár a rekonstrukció során érintetlenül hagyták a karosszériát, így a rozsdás elemeket is, azért a lámpatesteket kicserélték. A végeredmény így a múlt és a jelen különleges találkozása. A féltonnás F100-as nemcsak a második generációs F széria hangulatát, hanem a rock and roll időszakát is visszaidézi egy kicsit.