Kötelező lesz a légkondi a buszokon 2

A hazai Volán-társaságok a következő napokban a fokozódó hőségre való tekintettel, kötelezővé tették a légkondicionáló használatát a buszokon. Ez természetesen azon járművekre vonatkozik, amelyek rendelkeznek ilyen berendezéssel. Az autóbuszokon kívül a pályaudvarokon és az utasvárókban is szükséges üzemeltetni a légkondicionáló berendezéseket.

Az autóbusz-vezetők ugyanakkor a hőséghullám miatt kiemelt figyelmet fordítanak az utasokra annak érdekében, hogy az esetleges rosszulléteknél be tudjanak avatkozni. A sofőröknek utasításba adták, hogy fordítsanak gondot az autóbuszok utastereinek átszellőztetésére, valamint a légbefúvó és légkondicionáló berendezések ellenőrzésére. A dolgozóknak emellett használniuk kell a sötétítőket és a függönyöket is annak érdekében, hogy ne forrósodjon fel az utastér.  

A Volán-társaságok továbbá kérték azokat a szervezeteket, amelyek a forgalmasabb közterületeken ivóvizet osztanak az embereknek, hogy vegyék fel a helyszínek közé az autóbusz-pályaudvarokat is. Az országos tiszti főorvos tegnaptól szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el. Ebben az időszakban ugyanis eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.