A Washington államban található Lind lakosai különleges hagyományt tudhatnak magukénak. Náluk rendezik meg a világ egyik legnagyobb kombájn-ütközetét. Az ötlet 1988-ban pattant ki egy helyi farmer fejéből, aki első alkalommal hat járművet tudott összetrombitálni a versenyre.

Kezdetben nagyon kevés érdeklődő volt kíváncsi a kombájnok harcára, viszont a legutóbbi ütközetet már 4-5 ezren követték nyomon a helyszínen. Ebben az évben Brian Jeske volt a legjobb Hillbilly Deluxe nevű gépével, így ő vihette haza a fődíjnak számító 11 ezer dollárt. Az idei megmérettetésen 18 jármű vett részt és a nagy küzdelmekhez hasonlóan itt is voltak elődöntők, hogy kiderüljön, kik méltók arra, hogy megmérkőzzenek a fődíjért. Érdekesség, hogy ebben az évben egy női versenyző is akadt, aki egyáltalán nem volt megszeppenve a termetes gépek látványától.

A verseny lényegét nehezen lehetne összefoglalni, de a versenyzőknek törekedniük kell arra, hogy valamilyen módon likvidálják az ellenfelüket. Ez lehet akár a másik járművének a felborítása,  de az ellenfél leszerelésének csak a fantázia szabhat határt.

A szervezők szerint az ütközetek évről-évre keményebbek, hiszen az amerikai farmerek gyakran hónapokat töltenek azzal, hogy felkészítsék járműveket. Nem ritka, hogy a vezetőtér biztonsági “kiképzése” mellett mellett megerősítik a karosszériát, illetve hogy valamilyen díszítéssel látják el a versenyen induló kombájnokat. A legutóbbi versenyen készült videó kiváló ízelítőt nyújt a világ legbizarrabb haszonjármű-versenyéből.