Egy megállapodás keretében a Scania motorokat szállíthat a Hyundai Heavy Industries vállalat építőipari gépeket gyártó részlegének, következő generációs nagy kotrógépeihez és gumikerekes rakodógépeihez. Az együttműködés keretében a svéd gyártó a 9, 13 és 16 literes motorjainak teljes választékából ad erőforrásokat új partnerének. A hajtásláncok esetében kiemelt figyelmet kap a munkagépeknél érvényben lévő legszigorúbb károsanyag-kibocsátási norma, a Tier 4 F teljesítése. Ezenkívül Tier 2 és Tier 3 szabvány szerinti minősítésű gépeket is bemutatnak majd.

Az első Scania motorral ellátott Hyundai építőipari gép a HX520 kotrógép, melyet a párizsi Intermat építőipari szakkiállításon mutatták be április végén. Ebben egy 13 literes, 450 lóerős Scania erőforrás dolgozik. “A fejlesztés során nagyon szorosan együttműködve dolgoztunk a dél-koreai vállalattal. Úgy módosítottuk motorjainkat, hogy megfeleljenek a Hyundai gépekben való alkalmazáshoz, különös figyelmet fordítva az üzemanyag-fogyasztásra, a hatékonyságra és a teljes körű üzemeltetési költségekre” – mondta Per Nielsen, a Scania kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere.

A Hyundai a jövőben további három Scania-motorral hajtott kotrógépet bemutat: a HX480-at, mely 13 literes erőforrással, valamint a HX700-at és a HX900-at, 16 literes, V8-as motorral. Két gumikerekes rakodógép bevezetését is tervezik: a HL970-at és a HL980-at, 9, illetve 13 literes motorral.