A törökországi Bursában megkezdődött a H350-es összeszerelése. A modell szériagyártásával a Hyundai olyan szegmensben mutatkozik be, ahol eddig nem képviseltette magát. “A prémium kategóriás, 3,5 tonnás haszonjárművek piaca az előrejelzések szerint jelentősen bővül az elkövetkező években, ezért itt az ideje, hogy a Hyundai is megjelenjen ebben a kategóriában. A modellt kifejezetten a kontinens vásárlóinak igényeinek megfelelően fejlesztették ki” – jegyezte meg Bjong Te Jea, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke.

A vadonatúj modell olyan flexibilis platformra épül, melyre egyszerre háromféle karosszériaváltozat – zárt furgon, alvázas és buszos kivitel – építhető. A fejlesztés során különösen fontos volt a Hyundai számára, hogy az üzemeltetők sokoldalú, gazdaságosan üzemeltethető járművet vásárolhassak. Hogy ez mennyire sikerült, kiderül a jövőben, de a gyártó szerint a modell nagy rakteret és személyautós kényelmet kínál az üzemeltetőknek.

A 3,5 tonnás zárt kisteherautó 5,5 és 6,2 méteres hosszal rendelhető, raktere pedig 12,9 köbméteres is lehet, így akár öt Euro-raklapot is szállíthatnak vele. A török gyárban készül a H350 alváz-fülkés változata is, amely sokoldalú és strapabíró alapot nyújt akár 4 méter hosszú és 2,32 méter széles plató számára is. A modell természetesen 4 tonnás, 13+1 fő szállítására alkalmas kisbuszos kivitelben is készül.

A H350 termelésének megkezdésével a Hyundai Motor kulcsszerepet kíván betölteni az európai haszonjármű-piacon” – jegyezte meg a Hyundai ügyvezető alelnöke. A cég ebben a hónapban kezdi a modell értékesítését Törökországban, júniusban pedig további 8 európai ország bevonásával bővül a H350-es forgalmazása.