A pünkösd előtti szombaton, május 23-án az 1074-es pályaszámú favázas barna villamossal találkozhatnak az utasok a Móricz Zsigmond tér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között. Pünkösdvasárnap pedig a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között J-jelzéssel közlekedő, 436-os és 611-es pályaszámú villamos várja az érdeklődőket.

A hagyományoknak megfelelően Szentendre és a Deák Ferenc tér között pedig az Ikarus 180-as csuklós autóbusz szállítja az utasokat az ünnep alkalmából. Pünkösdhétfőn ugyanakkor egy 1964-ben gyártott B jelzésű, 492-es pályaszámú Bengáli csuklós villamos közlekedik majd a Széll Kálmán tér és a Deák Ferenc tér között.

Ebben a hónapban is nosztalgiázhatunk 2 Egy héttel később, gyermeknap alkalmából a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között a 2624-es pályaszámú, acélvázas villamos áll forgalomba. Emellett az érdeklődők ismételten kipróbálhatják az Ikarus gyár sorozatban gyártott 180-as típusú autóbuszát a Deák Ferenc tér és a Városliget között.

A nosztalgiavillamoson és -autóbuszon kívül az 1952-ben gyártott G jelzésű nosztalgia HÉV az Örs vezér tere és Gödöllő között szállítja az utasokat. Ezen a napon egy igazi különlegességnek számító nosztalgiatrolival is lehet utazni: az U jelzésű sárga Ikarus 260T típusú, 600-as pályaszámú trolibusz a 74-es és a 72-es trolibusz vonalán, a Károly körút és az Arany János utca M között közlekedik majd.

A favázas és az acélvázas villamosokkal május 10-én és 17-én is utazhatnak a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér, valamint a Boráros tér között kicsik és nagyok egyaránt.