2003-ban mutatták be annak a busznak a prototípusát Amerikában, melyről szinte csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A Terra Wind Amphibious mindössze néhány ember komfortos utaztatására alkalmas. Ez azonban nem gyengesége, hanem sokkal inkább erőssége, mindjárt ki is derül, miért. A jármű első ránézésre alig különbözik a hagyományos távolsági buszoktól, sőt paraméterei sem kifejezetten kirívóak.

A Terra Wind 12,95 méter hosszú, 3,8 méter magas és 2,6 méter széles. A 15,5 tonnás luxusbusz vízben történő hajtásáról két darab 48 centiméter átmérőjű, bronzból készült propeller gondoskodik. A megfelelő stabilitás érdekében a járművet tandem hátsó tengelyekkel, valamint két motorral szerelték. A nagyobb teljesítményű erőforrás a szárazföldi hajtásért, míg a kisebb a propellerek hajtásáért felel. A luxusbusz maximális sebessége 130 kilométer/óra aszfalton, míg a vízben legfeljebb 7 csomóval (13 km/h) történő haladásra képes.

A jachtként is használható buszban nappali, amerikai konyha, fürdőkád és még hálószoba is található

A busz belső tere a luxusjachtok világát idézi, mely legfőképpen az oldalsó faburkolatoknak, a bőrfoteleknek és a sötétített ablakoknak köszönhető. A jármű elülső részében kanapéval, asztallal és székekkel ellátott nappali található, melyet egy tágas, jól felszerelt konyha követ. A fényes járólapokkal burkolt helységben beépített mosogató, tűzhely, mikrohullámú sütő, páraelszívó és még egy hatalmas beépített hűtő is található. A luxusbusz közepén található a hálórész, melyet egy ízléses üvegberakású ajtó választ el a nappalitól és az amerikai konyhától.

A hálószobában többek között tévé, számos faszekrény, valamint egy üvegajtókkal ellátott kád található. A széles franciaágy mögött, a jármű végében pedig  egy kétszárnyú ajtó található, melyet a vízben történő haladáskor is ki lehet nyitni. A luxusbusz hátuljából ugyanis egy miniatűr terasz hajtható ki, így akár még napozni is lehet, ha az időjárás lehetővé teszi. A Terra Wind alapterülete nemcsak ily módon növelhető meg, hiszen a karosszéria bal oldalán található egy kisebb kihajtható rész, mely az ablakokkal együtt kijjebb tolható, így az egyébként sem szűkös  nappali is bővíthetővé válik.

A fürdőkádat üvegajtók választják el a háló résztől

A Terra Wind ára 840 ezer USA dollárnál kezdődik, vagyis átszámítva 209 millió forintot kérnek el érte. 
Ön szerint megér ennyit? 
Az alábbi videón pedig  többek között az is megtekinthető, hogy valóban nem süllyed el a luxusbusz a vízben.