Egy ausztrál közlekedési társaság, az AAT Kings úgy döntött, hogy olyan autóbusz állít forgalomba, melyen az utasok nem A-pontból B-be utazhatnak, hanem amelyen kedvükre szórakozhatnak, ha éppen úgy tartja kedvük. A Scania-Higer A30-ból átalakított jármű fedélzetén elsősorban a lawn bowls, vagyis a gyepteke szerelmesei érezhetik igazán jó magukat, hiszen elsősorban nekik szerettek volna kedvezni a mobil pálya kialakításával.

A turista autóbuszból szinte az összes ülést kiszedték, helyükre pedig műfüvet raktak le. Az erre felfestett jelek pedig tökéletesen megfelelnek a szabályos gyepteke pályák elvárásainak. A gyepteke eredetileg Angliából származik, lényege, hogy a versenyzőknek a pályán lévő kis golyókat meg kell tudni közelíteniük a nagyobb, íves mozgást leíró golyókkal. Egy gyepteke csapat lehet egyszemélyes, páros, vagy négyfős. Minden csapatnak négy golyó áll rendelkezésre, melyek egyenként körülbelül 1,5 kilogramm súllyal rendelkeznek. A játékot a pálya mindét irányába játsszák.

Busz, amelyben gyeptekézhetnek az utasok 2 A Scania az elmúlt néhány hónapban 12 500 kilométert tett meg Ausztráliában és  közel 60 helyen bukkant fel hosszabb-rövidebb időre, hogy a gyeptekézés szerelmesei nyugodtan hódolhassanak kedvenc szenvedélyüknek. Paul Patman, a jármű sofőrje szerint a Scania-Higer fogyasztása nagyon kedvező volt a turné alatt, hiszen 100 kilométeren mindössze 27 liter üzemanyagot égetett el. A közlekedési társaság várakozásai szerint a különleges busz egyre népszerűbb lesz Ausztráliában.