Elinduláskor az ellenirányú vágányra tévedt egy New York-i metrószerelvény. Személyzete nem hallotta a figyelmeztetést, 10 percen át tartott az ámokfutás. 

Aki vezetett már olyan országban, ahol az út bal oldalán közlekedünk, alighanem tudja, milyen érzés, amikor rossz sávba tévedünk, és egyszer csak szembe találjuk magunkat a forgalommal. Ennek a kellemetlen élménynek egy extrém formáját élte át az a metróvezető, aki New Yorkban, az ‘A’ vonalon négy megállón keresztül (a Canal Streettől a nyugati 4. utcáig) haladt a menetiránnyal ellentétes irányban. 

Az irányítók szerencsére észlelték a tévedést, és leállították a forgalmat a teljes vonalon, az ámokfutó szerelvény vezetőjét azonban nem érték el rádión, így ő csak akkor állt meg, amikor az alagút végén észrevette a szembejövő (de szerencsére egy helyben várakozó) szerelvény reflektorait. 
Az előzetes vizsgálat szerint a váltó rossz jelet kapott, amikor a szerelvény a végállomásra beérkezve áttolatott a másik vágányra. 
A tömegközlekedési vállalat szerint az ilyen incidensnek rendkívül csekély az esélye, és mivel időben észlelték a helyzetet, senki nem volt veszélyben. Az utasok azonban nem így gondolták: szerintük ijesztő és felháborító, hogy ez előfordulhatott. “A metróban nincs hová menekülnünk. Ha baj van, nem tehetünk mást, mint várunk, és bízunk a vezetőben” – mondta egyikük.


Chicagóban egy meztelen nő megpróbált eltéríteni egy metrószerelvényt. A bizarr történet a képre kattintva olvasható.

Menetiránnyal szemben haladt a metró! 1