A nyár utolsó napjai is leketyegnek sajnos, múlt héten még volt egy kis lehetőség utoljára nekifutni a kikapcsolódásnak, de sajnos az idő nem volt túlságosan kegyes. De ha belegondolunk, hogy mennyire rossz hete lehetett a felvételen látható kamionsofőrnek, akkor máris átértékeljük a borongós, hűvös augusztus 20-át.

Nagyon rossz ötlet volt ekkora lendülettel belefutni a körforgalomba, a kamerás autónak pedig óriási mákja, hogy nem gurult közelebb. 
Az esettől eltekintve a körforgalom mindig is sarkalatos pont, ha a KRESZ-szabályok szemszögéből vizsgáljuk. Például tudod-e, hogy kinek van elsőbbsége? Ugye szerinted is annak, aki már benne halad? Pedig ilyen nincs a KRESZ-ben, a körforgalom definíciója mindössze ennyi: a tábla olyan utat jelez, amelyen úgy kell haladni, hogy az út által körbezárt terület a vezetőtől balra essék.
Más helyeken rendelkezik a KRESZ még arról, hogy a többsávos körforgalomban a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni, indexelni kell kifelé és előzni is tilos(!), de hogy elsőbbséget kéne adni a bent lévőnek – ilyen nincs. Azért kell mégis, mert minden körforgalomnál “macisajt” tábla is van az oszlopon. De ha hiányzik, hosszú jogi hercehurcára lehet számítani egy koccanás esetén.