A FIA Kamion Európa-bajnokság május végén startolt az olaszországi Misanóban. A Buggyra versenyzőcsapata, amely szintén részt vett az első versenyen, az idei szezonnak is is a Federal-Mogul Ferodo fékalkatrészeivel vágott neki. A jelek szerint a cseh istálló nem tett rossz lóra, hiszen az ötödik verseny után jelenleg a második helyen áll összesítésben. Az együttműködés 2012-ben indult, amikor a Federal-Mogul a kereskedelmi forgalomban is kapható féktárcsákat, továbbá első és hátsó fékbetéteket kezdett szállítani a Frieightliner kamionokkal rajthoz álló csapat számára.

A következő évben a Federal-Mogul testre szabott féktárcsákat készített. A jobb működési teljesítménynek köszönhetően a Buggyra pilótáinak elég később elkezdeniük a fékezést, hisz az nagyobb intenzitással megy végbe, így hosszabb ideig vezethetnek nagy sebességgel. Ennek köszönhetően pedig mindkét Buggyra-pilóta jobb időeredményeket ért el az előző szezonhoz képest.

Fék, amin a győzelem is múlhat 1
Fék, amin a győzelem is múlhat 2

Fék, amin a győzelem is múlhat

Fék, amin a győzelem is múlhat

Fék, amin a győzelem is múlhat 5
Fék, amin a győzelem is múlhat 6
Fotó megosztása:
Fék, amin a győzelem is múlhat 7Az együttműködés a Federal-Mogullal kulcsfontosságú számunkra. Az előző szezonban kifejlesztettünk velük egy speciális féktárcsát, amely rendkívül magas hőmérsékleten is működőképes. Ez pedig lehetővé tette David számára, hogy a fék hűtési problémája ellenére is folytatni tudja a versenyt, ami a pontszerzés szempontjából döntő jelentőségűnek bizonyult. Be tudta fejezni a versenyt, nem kellett feladnia.” – mondta az együttműködés kapcsán Robin Dolejs, a Buggyra istálló műszaki igazgatója.

A Federal-Mogul évről évre megújítja az együttműködést a Buggyra-istállóval. Év elején a Federal-Mogul tesztelési célból a Buggyra rendelkezésére bocsátott néhány alkatrészt a Dakar-rali alatt, hogy a következő években is ki tudja elégíteni a Buggyra igényeit. Múlt évben a Federal-Mogul rendezte az év szerelője verseny döntőjét a Buggyra Technology Centre-ben, amely során hét európai ország döntősei mérték össze tudásukat. Időre kellett szervizelni egy olyan Buggyra versenykamion fékrendszerét, amelynek pilótája David Vrsecký, Európa egyik legjobb kamionversenyzője volt.