Kiss Norbi dobogós helyen végzett 1
Kiss Norbi dobogós helyen végzett 2

Kiss Norbi dobogós helyen végzett

Kiss Norbi dobogós helyen végzett 5
Kiss Norbi dobogós helyen végzett 6
Fotó megosztása:
A magyar pilóta így változatlanul első helyen áll az összetett ranglistán, igaz előnye kilencről öt pontra csökkent. Az Oxxo-csapat tájékoztatása szerint a szombathelyi versenyző az időmérő edzésen a második rajthelyet szerezte meg a Nürburgringen és az első futamon is megtartotta ezt a pozíciót. A második versenyen – a fordított rajtsorrendnek köszönhetően – hetedikként indult, majd a leintésig egészen a harmadik helyig küzdötte fel magát.

A magyar csapat másik pilótája,  Major Benedek az időmérő edzésen tizedik volt, viszont az első futamon, közvetlenül a rajt után kilökték a pályáról. A 18 éves versenyző ezután sem volt szerencsés, mivel miután visszatért az aszfaltra, ütközött egyik riválisával. A versenybíróság úgy látta, hogy a balesetet Major okozta, ezért megbüntette az ifjú pilótát, aki így a második versenyen kénytelen volt az utolsó helyről elrajtolni. Major ezen a futamon tizenharmadik lett, ezért tegnap nem sikerült Eb-pontokat gyűjtenie.

A nürburgringi kamionos versenyhétvége ma újabb időmérővel és további két versennyel folytatódik. Ezt követően az istállók nyári szünetre mennek, így a kontinens-viadalal csak augusztus 31-én, Csehországban folytatódik.