A társaság 1300 új MEGA-pótkocsis szerelvénnyel fiatalítja és bővíti járműflottáját, mintegy százmillió eurót meghaladó értékben. A fejlesztés révén a kétéves átlagéletkorú, Euro 5-ös erőforrásokkal hajtott teherautókból álló flotta több mint egynegyedét cserélik le a legszigorúbb normákat teljesítő motorokkal szerelt nyergesvontatókra. Ahogy korábban a vezess.hu megírta, a társaság tavaly döntött az első Euro 6-os motorokkal szerelt kamionok megvásárlásáról. Ezeket most több száz új, a hagyományosnál hosszabb félpótkocsikkal szerelt nyergesvontató követheti. 

A beszerzés tovább egységesíti Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalatának eszközparkját. Az új nagy MEGA-pótkocsik beszerzése révén a Waberer’s a kisebb típusoknál egységenként 5 százalékkal nagyobb befogadóképességű eszközökkel végzi majd a fuvarozást. A megnövelt kapacitás változatlan üzemanyag-felhasználás és közlekedés-terhelés mellett tovább növelheti a flotta átlagosan évi 6,5 milliárd kilométeres fuvarteljesítményét.

A Waberer’s jelenleg tenderezteti az eszközök lehetséges szállítóit, a kiválasztás pedig még ezen a nyáron megtörténik. A versenytárgyalás nyertesei azon gyártók közül kerülhetnek ki, amelyek a megbízható műszaki tartalom és kedvező ár mellett a leggazdaságosabb üzemeltetési feltételeket, valamint a közlekedés- és árubiztonsági szempontból a legfejlettebb megoldásokat javasolják.

Minden Waberer’s kamionban sávelhagyásra figyelmeztető és a sofőr éberségét figyelő rendszernek, a ráfutásos balesetek megelőzésére szolgáló adaptív tempomatnak, valamint az üzemanyag-fogyasztást optimalizáló intelligens automata váltónak kell működnie. A kamionosok komfortérzetét tágas, kényelmes vezetőfülke, jelentős befogadóképességű hűtőszekrény és állóklíma is szolgálja.

A Waberer’s fejlesztése része annak az intézkedés-sorozatnak, amelynek célja a társaság tavalyi 452 millió eurós árbevételének 2020-ig történő megduplázása. Az árbevétel növekedés felgyorsítása érdekében a Waberer’s folytatja kereskedelmi offenzíváját, amelynek része leányvállalati hálózat kiépítése Európa ipari központjaiban. A Waberer’s France idén tavaszi párizsi megalapítását követően küszöbön áll az angliai cég létrehozása és folyamatban van a Holland Waberer’s előkészítése is.