Dobogós helyek Ausztriában 1
Dobogós helyek Ausztriában 2

Dobogós helyek Ausztriában

Dobogós helyek Ausztriában

Dobogós helyek Ausztriában 5
Major Benedek idén másodszor állhatott  a dobogó legfelső fokára
Fotó megosztása:
Kiss Norbert kilencpontosra növelte előnyét a spanyol Albacete ellen az összetett pontversenyen, mellyel közelebb került az Európa bajnoki címhez. A magyar pilóta szombaton rajt-cél győzelmet aratott az első futamon, a másodikon pedig harmadik helyezést ért el az ausztriai Spielbergben. Az Oxxo-csapat másik sofőrje Major Benedek pedig a negyedik legjobb idővel kvalifikálta magát az első futamra.

A 17 éves versenyző az első versenyen sokáig tartani is tudta ezt a pozíciót, de hibázott, ezért pályaelhagyásért boxutca-áthajtásos büntetést kapott, melynek következtében tizenegyedik lett, majd a második futamon az egy pontot érő tizedik helyen ért célba. A balszerencsés szankció ellenére a Oxxo pilótái sikerekkel zárták a vasárnapi futamokat.

Kiss a délelőtti időmérő edzésen a második rajtkockát szerezte meg, majd az első futamon harmadikként ért célba, így a szabályokban rögzített fordított rajtsorrend értelmében a második versenyen a hatodik pozícióból startolt és nagy csatában a második helyen végzett. Major Benedek pedig nagy csatában vasárnap előbb hetedikként, majd nyolcadikként zárt, így mindkét futamon sikerült Eb-pontokat gyűjtenie. A kamion Eb következő versenyhétvégéjére két hét múlva, a németországi Nürburgringen kerül sor.