Összesen 25 darab Van Hool New AG 300 típusú csuklós autóbusz állhat forgalomba a fővárosban néhány hónapon belül, egy nemrég aláírt megállapodásnak köszönhetően. Az alacsonypadlós, Euro 3-as besorolású motorral rendelkező autóbuszok a holland Utrecht városából érkeznek. Tervek szerint júliusban kezdődik meg a buszok honosítása, melynek során az alapvető műszaki felülvizsgálaton túl a komfortérzet növelése és a magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében elektronikus jegykezelőkkel és a FUTÁR utastájékoztató rendszerrel látják el a járműveket. Az autóbuszok emellett új, égszínkék fényezést kapnak.

Az alacsonypadlós és légkondicionált járművek várhatóan 2014 őszén állhatnak forgalomba. A BKK tájékoztatása szerint a használt buszok beszerzése nem az új buszok forgalomba állítását helyettesíti, hanem a régiek szükségszerű felújítását váltja ki, és teszi lehetővé a 20 évesnél idősebb buszok selejtezését. A használt, de jó minőségű buszok beszerzésével a járatkimaradások száma is csökken. Az autóbusz-ágazatban a műszaki hibából eredő járatkimaradások számát az 1990-es évek vége óta nem látott szintre, mintegy 75 százalékkal szorította vissza a BKK.

A BKK és a BKV az új autóbuszok beszerzésére indított programok folytatása mellett ? tekintettel a nagyszámú elöregedett járműre ? a jövőben is indít tendereket jó állapotú, alacsonypadlós, használt autóbuszokra, hiszen az elmúlt 2 évben beszerzett mintegy 200 jármű beváltotta a hozzájuk fűzött elvárásokat.