Az előző idényben összetettben negyedik Kiss Norbert az MTI kérdésére azt nyilatkozta, hogy 2013 vége nagyon jól sikerült számára.  Az 5,5 tonnás, 1500 lóerős MAN versenykamionnal versenyző pilóta szerint idén az elsődleges cél a tavalyi lendület megtartása.“Az ellenfeleinkről keveset tudunk, itt a szezonnyitón fog kiderülni, ki mennyire gyors” – mondta a Oxxo Truck Race Team szombathelyi pilótája és kiemelte, hogy az Eb-pontverseny szempontjából a legfontosabb a versenygép megbízhatósága.
Egyértelmű, hogy előreléptünk, jobban állunk, mint tavaly ilyenkor. Az időmérő edzést ugyanakkor mindenképpen meg kell nyerni, egyrészt azért, mert előzni nagyon nehéz, másrészt azért, mert így nagyobb az esélyünk az első futamos győzelmekre” – tette hozzá Kiss Norbert. A 29 éves versenyző szerint csak sikeres időmérőkkel és futamgyőzelmekkel van esélye arra, hogy a bajnoki címért harcoljon.
A magyar csapat másik pilótája, a tavaly az “Év újoncának” választott, tizenhét éves Major Benedek pedig azt tűzte ki célul, hogy a soron következő versenyeken az első hat helyen végezzen. “Itt, az idénynyitón minél jobb eredményt szeretnék elérni az időmérőkön. Az első futamokon az első hatban, a második versenyeken pedig az élmezőnyhöz minél közelebb akarok végezni” – mondta. Hozzátette, nagy álma, hogy az idén megszerezze pályafutása első első futamos diadalát.

“Az új motorhoz nagyon hamar hozzászoktam, nagy különbség nincs a régihez képest, a pályán ez a differencia tizedmásodpercekben lesz mérhető” – nyilatkozta Major, aki tavaly öt futamot nyert és az összetettben a tizedik helyen zárta a bajnokságot. Misanóban ma szabadedzést, majd egy időmérőt és kettő, egyenként 12 körös futamot, vasárnap pedig újfent időmérőt, majd két versenyt rendeznek meg a 2011-ben tragikus körülmények között elhunyt San Marinó-i motorversenyzőről, Marco Simoncelliről elnevezett pályán.

A kamion-Eb 20 járművet és pilótát felvonultató mezőnyében az idén hat gyártó, az MAN, a Renault, a Scania, az Iveco, a Freightliner és a Mercedes-Benz képviselteti magát.

Forrás: MTI