Kevesebb mint egy hónap múlva kezdetét veszi a brazíliai futball-világbajnokság. Bár a dél-amerikai ország jelentős csúszásban van a létesítmények átadását tekintve, a brazilok már letudták a spéci rendőrségi járművek beszerzését. A hatóságok május elején vették át azokat a Volkswagen teherautókat, melyek a mérkőzések idején mobil rendőrőrsként szolgálnak majd. Brazília összesen 22 darab Constellation 15.190-est vásárolt, melyek húsz városban segítik majd a hatóságok munkáját.

A speciális felépítménnyel ellátott teherautók amolyan kommunikációs központtokként vesznek részt az egy hónapos fociünnep lebonyolításában. A közepes teherbírású, 190 lóerős motorral szerelt teherautók integrált videós megfigyelő rendszerrel rendelkeznek. A kasztni tején magasodó, 15 méter magas teleszkópos toronynak köszönhetően akár három kilométerre képes ellátni a 14 kamerából álló rendőrségi sólyomszem.

Guruló rendőrőrsök a focivébére 2 A teherautó kontrollterméből nemcsak a videorendszer, hanem a hangosbeszélő, a szirénák és a légkondicionáló is vezérelhető. A vezérlőhelyiségben található monitorokon pedig minden történés nyomon követhető, de a fejlesztés arra is lehetőséget nyújt, hogy a kamerák képeit a rendőrök saját tabletjeiken és mobiltelefonjaikon is követhessék. Minden jármű 500 méteres körben vezeték nélküli internetkapcsolatot is biztosít a rend őrei számára.

A járművek felépítményét a legnagyobb brazil gyártó, a Truckvan készítette. Az első modellt még az év elején mutatták be Rio de Janeiróban egy biztonságtechnikai kiállításon.