A teherautó-vezetők számára nem csupán munkájuk elvégzése és a biztonságos közlekedés érdekében fontos a megfelelő pihenőidők betartása, hanem jogszabály is kötelezi őket erre. A vezetési időkre vonatkozó európai szabályzat azonban igen széleskörű és komplex rendszer, amely a munkanapokon belüli rövid megállások rendjét éppúgy meghatározza, mint a teljes szabadnapokét vagy akár hetekét.

A Driver Times Supportban a sofőr vezetési és pihenőidői a vezetőfülkébe épített, hétcolos monitoron tekinthetők át. A vezetők így közvetlenül a volán mögül kísérhetik figyelemmel ezen adatokat, jó előre megtervezve pihenőiket és a szabályok adta kereteken belül a lehető leghatékonyabban használva ki a vezetési időt. Amennyiben például a sofőr úgy dönt, hogy előírt 45 perces pihenőjét két, egy 15 és egy 30 perces részletben kívánja kivenni, a rendszer minden további nélkül alkalmazkodik ehhez.

A Driver Times Support – a Dynafleet, azaz a Volvo Trucks járműflotta-menedzsment rendszerének részeként – a sofőröknek nyújtott magas fokú biztonság mellett a szállítmányozó vállalatok számára fuvarfeladataik és az egyes útvonalak pontosabb tervezését és ellenőrzését is lehetővé teszi. A cég ugyanis az egyes sofőrök vezetési időit két évre visszamenőleg tároló Dynafleet portálról mindenkor egyértelműen láthatja, mely járművezetői állnak a vonatkozó szabályok megsértésének veszélye nélkül rendelkezésre egy-egy új megbízás teljesítésére.

A továbbfejlesztett Driver Times Support – amely a Dynafleet, azaz a Volvo Trucks flottamenedzsment rendszerének része – a vezetőfülkében elhelyezett monitoron jelzi, mikor jött el a megállás és a pihenő ideje

A továbbfejlesztett Driver Times Support – amely a Dynafleet, azaz a Volvo Trucks flottamenedzsment rendszerének része – a vezetőfülkében elhelyezett monitoron jelzi, mikor jött el a megállás és a pihenő ideje

A Driver Times új változata az új Volvo FH, Volvo FM és Volvo FMX sorozatokhoz kapható. A Dynafleet rendszere olyan szolgáltatásokat is kínál, amelyek különböző módokon könnyítik az üzemanyag-fogyasztás mérséklését, illetve a szállítás hatékonyságának növelését. A Driver Times Support mobiltelefonos alkalmazás formájában is rendelkezésre áll, jelenleg az iPhone, rövidesen pedig az Android rendszerű készülékekhez is.

A Dynafleet jelenleg Európában, Brazíliában, Ausztráliában és Dél-Afrikában vehető igénybe. A Dynafleet szolgáltatásait ez idő szerint mintegy 59 ezer előfizető használja.