Az Yvette ciklonnal érkező szél felborított egy kamiont az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídon, ennek apropóján összeszedtük a természet erejével küzdő teherautó-sofőrök legrémisztőbb eseteit. Hatalmas felületük miatt ezeket a kamionokat veszélyezteti leginkább az orkán erejű szél.

A világ más, szélsőségesebb időjárással vert tájain már nem egy alkalommal előfordult, hogy az egész vontatmány megbillent, amikor komoly erejű széllökés keltett komoly balesetveszélyt.

1. Egyesült Államok – teljes borulás. A felvételt az USA-beli Idaho államban rögzítették, a Hansen hídon épp egy kamion haladt át, a szél pedig pokoli erővel támadt. Az eredmény már az első pillanattól sejthető, a teherautó az oldalára fordulva állt meg, és mondhatjuk, hogy olcsón megúszta – ha a másik irányból jön a széllökés, tragikus véget érhetett volna a történet.


2. Hihetetlen megmenekülés. Az egész vontatmány megcsavarodik, elemelkednek a kerekek, a borulás végül mégsem következik be. Oltári mázli!


3. Életveszély a hídon. Legfőképp a tengerszorosok felett átívelő hidak veszélyesek, a szeszélyes széllökések könnyen bajt okozhatnak. A felvételen szereplő autós saját bőrén tapasztalta ezt, amikor majdnem ráborult a mellette már dőlőfélben elsuhanó kamion.


4. Csőröst borít a szél. Sajnos ennek a sofőrnek nem volt szerencséje. Ha a nagy amerikai pusztán támad a vihar, nincs más lehetősége, csak a fohászok halk morzsolása. Ezúttal ez sem segített.


5. Még hihetetlenebb menekülés. Fel fog borulni! Tutira felborul, már csak centik kérdése!!! Nem, mégsem, sikerült talpon maradnia. Isteni szerencse? Pokoli mázli? Nem tudjuk, de arra, hogy megússza az oldalra dőlést, nem fogadtunk volna!