Brazilíába szállíthat a Rába
Brazilíába szállíthat a Rába

Erős évet zárt a Rába

Erős évet zárt a Rába

Brazilíába szállíthat a Rába
Brazilíába szállíthat a Rába
Brazilíába szállíthat a Rába
Fotó megosztása:
A Rába tavalyi eredménye az utóbbi tíz év legjobbjának számít. A társaság annak ellenére ért el kiemelkedő pénzügyi bevételt 2013-ban, hogy nem volt igazán érdemleges fellendülés stratégiai piacain. Míg Észak-Amerikában stagnálás mutatkozott, addig Európában a járműpari szállítások az új környezetvédelmi normák bevezetése miatt csak az utolsó negyedévben lendültek fel, míg a szovjet utódállamok piacain csökkentés volt kimutatható. 


A globális fellendülés ugyanakkor még várat magára, ami a nyersanyagárakon is érezhető, hiszen a társaság számára lényeges valutaárfolyamok stagnálása hátrányosan befolyásolta a tavalyi eredmények alakulását. A Rába futómű-üzletága ugyanakkor markánsan bővült, valamint több év után végre fellendülésnek indult az alkatrészgyártás, emellett a cég megkezdte a Volvo autóbuszok hazai forgalmazását. Pécsett öt autóbuszt adtak át, míg a főváros környéki járatokra 61 autóbuszt szállítanak le. Emellett pedig a Rába indulni kíván minden olyan közbeszerzésen, amelyen a svéd gyártó termékeivel megfelelhet a feltételeknek. 
Mint ismeretes, a Rába a BKK miditenderén is indult, azonban a budapesti közlekedésszervező cég bár győztesnek hozta ki a őket, később rutinszerűen megsemmisítette a közbeszerzési felhívást. Ha nem alakulnak kedvezőtlenül az európai haszonjárműves piaci folyamatok, akkor a győri állami cég idén is kiemelkedő eredményt könyvelhet el. A Rába ugyanis aszfaltozógépekhez szállíthat alvázakat Németországba egy nemrég aláírt megállapodásnak köszönhetően, emellett év végén pedig akár az új tűzoltóautók gyártása is elkezdődhet. 
Forrás: Vezess